Hyvinkään ja  Nurmijärven senioriopettajien (HynSe Ry) virkistysmatka Kisakallioon.

                                                             

 

 

Hyvinkäältä starttasi iloinen joukko senioriopettajia 19.9.2019 klo 8.00 virkistysretkelle Kisakallioon Lohjalle. Nurmijärveltä liittyi mukaan lisää osanottajia, yhteensä 28 naista ja

yksi herrasmies. Matka taittui mukavasti tilausbussilla, kauniita syksyisiä maisemia ihastellessa.

Sykyisen kuulas ilma teki mielen virkeäksi ja päivän antia odotettiin kovasti. Perillä meitä oli vastassa Kisakallion opas, joka kertoi Kisakalliosta aamukahvia juodessa. Virkistävän kahvin jälkeen siirryttiin jumppasaliin meille varattujen pukuhuoneiden kautta.

 

Päivä alkoi ohjatulla voimavannejumpalla. Ohjaaja kertoi Kisakallion historiasta ja toiminnasta. Vanteen on kehittänyt Kisakallion perustaja Kaarina Kari jo 1950 luvulla, sittemmin sitä on hiukan paranneltu ja se on saavuttanut suuren suosion.Vanteen avulla voi jumpata kaikkia kehon osia ja parantaa tasapainoa, mikä on seniori-ikäisille tärkeää. Tämän jälkeen seurasi Lavis eli lavatanssijumppa, jossa vanhan tanssimusiikin sävelet soivat ja saivat osanottajat pyörimään milloin valssin, milloin jenkan tahdissa. Uudempaa musiikkiakin kuultiin eli Rockia ja pantiin jalalla koreaksi. Letkajenkkaakin mentiin, monen nuoruudessa tuttuakin tutumpaa seuratanssia.

 

Herkullisen lounaan jälkeen porukka hajaantui vaihtoehtoisesti joko kuntosalille, kavelylenkille tai Frisbeetä pelaamaan. Lopuksi oli vauhdikas vesijumppa ja sauna. Vesijumppa oli myös ohjattua ja sitä olivat katsomassa tulevat vesijumpan ohjaajat eli opiskelijat. Syvävesialtaassa

toteutettu jumppa oli haasteellinen, sillä jalat eivät yltäneet kunnolla pohjaan, mutta juoksuliiveissä hyvin pärjättiin. Yhteisöllisyys tiivistyi mukavasti kavereita vedessä tervehtiessä ja käsi kädessä rinkiä tehdessä. Hauskaa oli ja mieli todella virkistyi. Kaiken kukkuraksi saatiin vetreyttä ja kohennettiin kuntoa. Kiitos Kisakallion henkilöstölle ja erityisesti ohjaajalle. Porukka esittikin toivomuksen, että tämä täytyy taas ensi vuonna uusia.

 

Raija Tenkanen